In Nederland is het verplicht om verzekerd de weg op te gaan. Besluit je om toch onverzekerd te rijden, dan riskeer je een boete. Daarnaast kunnen er ook grote problemen ontstaan als je een ongeluk veroorzaakt. De verzekeraar dekt in dat geval de schade die je veroorzaakt niet. De schadebedragen lopen al gauw op tot tienduizenden euro’s. Zorg ervoor dat je dit risico niet loopt en sluit een gepaste motorverzekering af. 

Een WA verzekering

In Nederland dien je minimaal een WA verzekering te hebben. WA is de afkorting van Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Met deze verzekering wordt alleen de schade gedekt die je aanricht bij een ander. Wel zitten er uiteraard voorwaarden verbonden aan de verzekering. Zo ben je alleen verzekerd als je in het bezit bent van een rijbewijs. Daarnaast is het bij sommige motorverzekeringen ook niet de bedoeling dat iemand anders gebruik maakt van de motor. Je moet je motor verzekeren op een manier waardoor jij denkt dat je het minst geld kwijt bent. Om dit te kunnen inschatten, is het van belang dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden van verschillende verzekeringen.

Een WA+ verzekering

Een veelgekozen motorverzekering is de WA+. Hierbij ben je niet alleen verzekerd voor de schade die je bij anderen aanricht, maar ook voor de schade aan het eigen voertuig. Dit kan gaan om schade die ontstaat bij een ongeluk, maar ook bij vandalisme en brandschade. Met deze motorverzekering kun je met een gerust hart de weg op. 

Een WA+ volledige casco

De laatste verzekering waarvoor je kunt kiezen is een WA+ volledig casco. Bij deze verzekering wordt vrijwel elke soort schade gedekt. Zo ben je bij deze verzekering verzekerd tegen diefstal, vandalisme, brandschade, schade door eigen toedoen en nog veel meer.  Uiteraard zijn er situaties denkbaar waarbij de schade niet wordt gedekt. Hierbij kan je onder andere denken aan drugs of alcoholgebruik achter het stuur. Lees voordat je zo’n verzekering afsluit goed de voorwaarden door. Zo ben je goed op de hoogte van wat je afsluit en sta je niet snel voor verrassingen.

 

Welke verzekering past bij jou?

Als je nog niet goed weet welke motorverzekering je wilt, dan is het allereerst verstandig om de risico’s in beeld te brengen. Indien je erachter komt dat de risico’s die je loopt zeer beperkt zijn, dan is het waarschijnlijk het beste om een WA verzekering af te sluiten. Mocht je de kans reëel schatten dat je schade gaat veroorzaken aan je eigen voertuig, dan is een WA+ een goede optie. Vertrouw je de buurt waarin je woont niet en wil je met een gerust hart kunnen slapen? Kijk dan voor een WA+ volledig casco verzekering.