Als je een nieuwe of tweedehands motor koopt heb je hier een motorverzekering voor nodig, maar welke motorverzekering moet je kiezen? Er zijn natuurlijk veel verschillende motorverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Het is daarom belangrijk dat je de verzekeringen met elkaar vergelijkt. Op deze manier kun je voor jou de beste en goedkoopste verzekering kiezen. Een plek waar je deze verzekeringen kunt vergelijken is op Combimotors.nl. Zij zijn al meer dan 25 jaar specialist op dit gebied. Buiten dat je hier terecht kunt om verzekeringen te vergelijken kunnen je ook advies geven over welke verzekering het best bij jou past.

Welke verzekeringen zijn er?

Er zijn 3 verschillende motorverzekeringen waar je in nederland kunt kiezen. Dit zijn een WA verzekering, WA+ of All risk. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheids verzekering. Bij een WA verzekering geeft een minimale dekking. Het enige waar je voor bent verzekerd is dan schade wat je aanricht aan andere voertuigen. Als je kiest voor WA+ ben je ook verzekerd voor schade dat wordt veroorzaakt door dingen waar je niks aan kunt doen. Denk dan bijvoorbeeld aan een heftige storm of diefstal. Als je kiest voor All risk ben je overal voor verzekerd, ook voor schade die jij aanricht aan je eigen voertuig. In principe is een All Risk verzekering dus de beste verzekering, maar dit is ook de meest dure verzekering. Daarom is het belangrijk dat je een verzekering kiest die bij jou en jouw motor past. Vergelijk motorverzekering daarom altijd met andere motorverzekeringen zodat je altijd de laagste premie kan krijgen. 

Vergelijken

Als je tussen al de motorverzekeringen niet weet welke je moet kiezen kun je deze met elkaar vergelijken. Dit kun je bijvoorbeeld gemakkelijk doen op de site van Combimotors.nl. Zij zullen onafhankelijk laten zien welke verzekering het best past bij jouw wensen. Je kan natuurlijk kiezen voor een WA verzekering met een hoge eigen risico zodat je een lage premie hebt, maar dat is misschien niet wat je het beste kan kiezen. Als je een splinternieuwe motor heb gekocht wil je ook dat deze is verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal. De verzekeringspremie hangt natuurlijk van meer dingen af dan alleen het type verzekering wat je kiest. Denk bijvoorbeeld aan de waarde van de motor. Als je een hele dure motor hebt zal je maandelijks ook meer moeten betalen. Zoals ik net ook al aankaartte heeft het eigen risico hier ook een rol in. Heb je een lage risico zal je ook meer moeten betalen per maand en andersom. Er zijn dus veel verschillende motorverzekeringen die je goed moet vergelijken met andere motorverzekeringen zodat je de beste en goedkoopste krijgt die bij jou past.