Heb je geen eigen auto, maar wel af en toe een auto nodig voor bijvoorbeeld een weekendje weg, familiebezoek, dagje uit of een verhuizing? Dan heb je vast al eens gekijken naar de mogelijkheden van het huren van een auto bij je in de buurt. Veel verhuurbedrijven vragen echter flinke geldsommen voor het huren van een auto voor een halve dag, dag of een weekend. Je moet de auto dan ook nog eens zelf ophalen bij de verhuurder. Vaak op een onhandige locatie die je maar lastig kunt bereiken het met OV. Het resultaat: kosten die oplopen tot honderden euro’s voor de auto zelf, de hoge borgsom en een onhandige OV-reis of extra kosten voor een taxi. Je denkt nu wellicht: ‘’Dat moet toch makkelijker kunnen?’’. Dit is een terechte vraag en het goede nieuws is: dat kan! Lees snel verder om te ontdekken hoe jij goedkoop, gemakkelijk en snel een auto bij jou in de buurt kunt huren.

 

Nooit meer teveel geld betalen bij lastige verhuurbedrijven

Veel bedrijven die auto’s verhuren vragen enorme bedragen als je een paar uurtjes  een simpele auto wil huren, waar dan ook nog eens een hoge borgsom aan vast zit. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook goedkopere alternatieven. Zo kun je in veel steden tegenwoordig gebruik maken van car sharing. Hierbij maak je gebruik van een auto die je op een locatie bij jou in de buurt ophaalt en weer terugzet. De kosten zijn vaak tot wel de helft lager dan bij reguliere verhuurbedrijven, je hebt niet te maken met tussenpersonen of -bedrijven en beste is: je kunt de auto gemakkelijk online reserveren. In veel Nederlandse steden zijn deelauto’s beschikbaar; of je nu op zoek bent naar een deelauto Utrecht, Eindhoven of Groningen. Er is altijd wel een deelauto bij jou in de buurt te vinden. 

 

Zo werkt car sharing 

Het huren van een deelauto wordt ook wel car sharing genoemd en dit concept is een gemakkelijk en budgetproof alternatief voor het huren van een auto. Het werkt als volgt: zoek op de website of in de app van Greenwheels naar een deelauto bij jou in de buurt, bijvoorbeeld naar car sharing Eindhoven. Reserveer de auto vervolgens via de website of app, ga naar de auto, voer je persoonlijke pincode in op de computer in het dashboardkastje en je bent klaar voor vertrek! Bij terugkomst zet je de auto weer op dezelfde plek terug als waar je hem hebt opgehaald en de auto is klaar voor de volgende huurder!