Motorrijden kan erg intensief zijn, maar mensen die het leuk vinden hebben de inspanning er zeker voor over. Het kan zo zijn dat jij graag motor wilt gaan rijden, waardoor je een extra rijbewijs zal moeten halen. Bij het behalen van het rijbewijs voor de motor, zal je nieuwe bijzondere verrichtingen leren en leer je echt motorrijden. Zodra je dan examen hebt gedaan, begint het echte werk en mag je zelf motorrijden op de openbare weg. 

Het is niet zo dat je, wanneer je in het bezit bent van een motorrijbewijs, simpelweg een motor kunt kopen en hierop weg kunt rijden. Je moet er immers eerst voor zorgen dat de motor op een goede manier is verzekerd. Hier komt meer bij kijken dan de meeste mensen denken. 

 

Waar kan je het beste een motorverzekering afsluiten?

Er is niet één verzekeraar aan te wijzen die het meest geschikt is voor een motorverzekering. Je kunt er daarom ook voor kiezen om je motor te verzekeren bij het bedrijf van wie je de motor hebt gekocht. Als je je motor verzekert bij het merk wat de motor gemaakt heeft, is het vaak mogelijk om langer gebruik te maken van de fabrieksgarantie. 

Je kunt kiezen voor een Harley Davidson verzekering, die bekend staan om goede verzekeringen met veel ervaring. Bij Harley Davidson kan je snel en gemakkelijk je premie berekenen. Dit kan je doen door online je premie uit te rekenen op basis van bepaalde gegevens. Hierbij kun je denken aan gegevens als je leeftijd, rijervaring, eigen risico en welke motor er wordt gereden. Als je dit allemaal hebt aangegeven, zie je snel je premie, wat fijn is omdat je dan kan afwegen wat je wel wilt en wat je niet wilt.

 

Welke motorverzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende motorverzekeringen waarbij er verschillende pakketten worden aangeboden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een WA, wat staat voor de wettelijke aansprakelijkheid. Dit is een basis verzekering waarbij je minimaal verzekerd bent. De tweede is diefstal, waarbij je voor uiteraard diefstal, maar ook voor anders soort schade. De all risk verzekering Harley Davidson is een erg populaire verzekering waarbij je ook voor aanrijdingen (zelfs door eigen schuld) de schade uitgekeerd krijgt. Hierbij kan er ook nog een plusdekking worden afgesloten waarbij je de garantie de eerste drie jaar behoudt. Dit houdt in dat er in de eerste drie jaar geen afschrijving zal plaatsvinden op jouw motor en je lekker kunt rijden.