Motorrijden staat bekend om de mooie plaatjes en de motorclubs die samen gaan touren. Erg veel mensen willen graag hun eigen motor hebben en vinden hier een passie in door er de hele dag aan te zitten sleutelen. Echter, als je een motorrijbewijs wilt behalen, zal je erg je best moeten doen en daarna veel moeten sparen om de motor te kunnen kopen. Dat is nog niet alles. Je zal ten slotte ook nog een verzekering moeten afsluiten om motor te kunnen rijden op de weg, dit is net zo als bij ieder ander voertuig dat op de weg rijdt verplicht.

 

Een motorverzekering afsluiten, hoe doe je dat?

Als je dan eindelijk dat mooie pasje hebt, zal je nog een motor moeten vinden en vervolgens een verzekering moeten aanschaffen voor de motor. Je moet een motorverzekering aanschaffen omdat jij verzekerd moet zijn als er iets met jou, iets met de motor of iets met iemand anders gebeurt. Zo kan je de schade die er van komt naar de verzekering doorsturen en dan handelen zij dit voor jou af. Dit kan erg veel geld schelen. Een verzekering heb je tegenwoordig gemakkelijk afgesloten wanneer je kijkt naar welke verzekeringen er allemaal zijn. Wil je een eigen risico en waar wil je allemaal voor gedekt zijn? Dit soort vragen moet je jezelf stellen om inzicht te krijgen in welke verzekering het best bij je past. 

 

Hoe wordt je premie bepaald?

Je motor verzekeren gaat erg makkelijk en je rekent snel online je toekomstige premie uit. Dit doe je door allerlei informatie aan te geven zoals de motor die je gaat rijden, je leeftijd, je rijervaring en verdere persoonlijke informatie. Hierbij moet je ook aangeven wat voor verzekering je voorkeur heeft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een all-risk verzekering, maar het is ook mogelijk om slechts voor een WA verzekering te gaan. Er zijn verschillende keuzes om te maken die niet gemakkelijk zijn. Als je van plan bent om veel te touren door andere landen, kan je in de dekking zetten dat je in Europa ook gedekt wilt worden voor pechhulp. Mocht je niet gedekt willen worden in Europa omdat je nooit naar het buitenland rijdt, is dit natuurlijk niet verplicht en zal je minder betalen in de premie.

Bij het verzekeren van een motor is het vanuit het perspectief van een verzekeraar erg logisch dat er naar de rijervaring die je hebt wordt gekeken. Het is namelijk zo dat mensen die pas net hun rijbewijs hebben over het algemeen meer kans hebben op schade aan hun motor. Hierdoor is het risico om deze mensen te verzekeren ook groter.