Ook al wordt de bril tegenwoordig vaak vervangen door de lens, dit item is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse beeld. Op het werk, in het OV of in de supermarkt zal je vast en zeker wel iemand zien lopen die een bril draagt. Dit kan komen doordat ze zijn geboren met een afwijkende sterkte of doordat hun ogen langzaam maar zeker achteruit zijn gegaan. Dit laatste is namelijk vaak het geval. En doordat het zo langzaam gaat kan het soms best lastig zijn om te bepalen wanneer je nou aan de bril moet. In dit blog vertellen we je graag wat meer over een aantal symptomen die zouden kunnen duiden op het achteruitgaan van je ogen.

Wazig beeld

Wanneer onze ogen goed op sterkte zijn zullen we zowel het beeld van dichtbij als van ver weg goed kunnen zien. We hoeven onze ogen hiervoor niet tot spleetjes te knijpen en we hoeven hiervoor ook niet een paar passen naar voren te zetten. Zonder dat we enige inspanningen moeten verrichten kunnen we ieder beeld even goed zien. Wanneer dit niet meer het geval is en we dus wazig gaan zien kan het zijn dat onze ogen achteruit zijn gegaan. Dit kan van dichtbij zijn maar ook in de verte. Een wazig beeld is hoe dan ook nooit goed en het is raadzaam om je ogen te laten nakijken wanneer dit gebeurd.

Problemen met lezen

Het wazige beeld is een duidelijk symptoom van het achteruitgaan van je ogen maar soms is het helaas allemaal niet zo zwart en wit. Wanneer je opeens problemen hebt met lezen kan het ook zomaar zijn dat je ogen achteruit zijn gegaan. Dit kan natuurlijk ook door een tal van andere dingen komen en dat maakt dit altijd een symptoom die moeilijker te herkennen is. Vooral bij kinderen komt dit probleem nog wel eens voor. Gelukkig kunnen kinderbrillen uitkomst bieden.

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een lichamelijk ongemak dat door een tal van verschillende dingen kan worden veroorzaakt. Zo ook door slechter wordende ogen. Heb je last van hoofdpijn als je een tijdje hebt gelezen of voor een beeldscherm hebt gezeten? Dan kan het zomaar komen doordat je ogen moeite hebben met zich inspanning. Ook in de geval zal een bril uitkomst bieden. Weet je niet zeker of een bril bij je past? Proberen kan altijd en tegenwoordig bestaat er zowel een bril voor heren als voor vrouwen waardoor er eigenlijk altijd wel een exemplaar is dat voldoet aan jouw wensen en eisen.