Evenementen, catering, vracht leveren, bij van alles kan een koelwagen van pas komen, als er maar sprake is van producten die gekoeld moeten worden of gekoeld moeten blijven. Om er zeker van te zijn dat je producten niet bederven of om je klanten gegarandeerd gekoeld waar aan te kunnen leveren, is een koelwagen de beste oplossing. Hier lees je wat er belangrijk is om te weten bij het gebruik maken van een koelwagen.

Vermogen

Wanneer je gebruik maakt van een koelwagen is van groot belang dat de koelwagen in staat is mijn zijn werk te doen, namelijk: koelen. Dit hangt erg af van het vermogen van de koelwagen en dat wat er gekoeld moet worden. Stem van te voren af wat voor soort koelwagen je nodig hebt om de producten genoeg gekoeld te kunnen houden. Een gemiddeld vermogen is in principe vaak goed, maar wanneer je producten hebt die heel koud moeten blijven, of het aantal producten is erg hoog,  dan zie je vaak dat producten toch niet zo gekoeld aankomen als van te voren gewenst.

Prijzen

Gebruik maken van een koelwagen kan op een paar manieren waarvan er twee doorgaans het meest worden gebruikt. Je kan een koelwagen huren en een koelwagen leasen. Het verschil daartussen is de duur waarvan je gebruik kan maken van de koelwagen, en in hoeverre je hem kan gebruiken voor eigen gebruik. Het is in principe hetzelfde als het leasen van een auto. Een auto leasen betekent dat een auto in eigen gebruik is voor een langere tijd, en het contract wordt daarop aangepast, net als de prijs. En de prijs speelt een grote rol in dit verschil. Een koelwagen leasen is namelijk een hele betaalbare optie, vooral op lange termijn. Je bent namelijk vrij in gebruik, terwijl dat met huren niet altijd het geval is.

Grootte

Producten nemen vaak veel ruimte in. Daarom is het goed om rekening te houden met de grootte van de wagen. Je kan van te voren vaststellen hoeveel vierkante meter de producten ongeveer in gaan nemen maar daarbij moet je ook rekening houden met de ruimte die je nodig hebt om goed bij de producten te kunnen. Er moet uitgeladen worden, of er moet bewogen kunnen worden in de koelwagen om producten op te halen. Stel je voor je bent een cateraar, dan kan het zijn dat je een koelwagen gebruikt tijdens een evenement. Het laatste wat je wilt is de producten ergens achter hebben liggen waardoor het een tijd duurt voordat je erbij kan.