Een auto leasen kan heel voordelig zijn voor verschillende redenen. Doordat je bij het leasen van een auto geen eigenaar van de auto wordt, brengt het minder verantwoordelijkheden met zich mee waardoor je geld kunt besparen. Daarnaast investeer je nooit in een keer een groot bedrag waardoor het mogelijk is om avker van auto te wisselen. Leuk als je erg van auto's houdt en de nieuwste snufjes wilt uitproberen maar ook als je in de toekomst een auto aan wil schaffen en eerst ervaren hoe verschillende soorten auto's rijden. Er zijn verschillende vormen van auto's leasen, met verschillende voordelen afhankelijk van de reden dat jij kiest voor leasen en hoe jouw leven er verder uit ziet. We zetten alles hier op een rijtje. 

Wat is auto leasen?

Wanneer je een auto leaset dan huur je deze eigenlijk voor een maandelijks bedrag zonder direct of uiteindelijk eigenaar van deze auto te zijn of worden. De auto is eigendom van het leasebedrijf, maar jij betaalt een bedrag aan hen om van de auto gebruik te kunnen maken. Dit kan verschillende voordelen hebben. Zo is het mogelijk om toch van een auto gebruik te kunnen maken zonder eerst een bedrag te hoeven sparen en zelf een auto aan te schaffen. Daarnaast zit je hierdoor minder lang aan één auto vast. Soms heeft men bijvoorbeeld voor een flexibele werksituatie of een tijdelijke klus een auto nodig, maar heeft diegene in de toekomst geen baat meer bij het hebben van een auto. Dan wil je niet in een auto investeren, maar kun je er tijdelijk toch gebruik van maken. Daarnaast zijn er nog verschillende soorten leasen waar ook weer andere voordelen bij komen. 

Operational lease

De meest gekozen vorm van auto leasen is operational lease. Bij deze leasevorm is de leasemaatschappij gedurende de lease tijd eigenaar van het voertuig. Dat betekent dat zij verantwoordelijkheid dragen voor het regelen van veel praktische zaken. Zoals bijvoorbeeld het onderhoud van de auto, maar ook wegenbelasting, verzekeringen enzovoort. Bij operational lease hoef jij je als berijder dus nergens zorgen om te maken, je betaalt alleen een vast lease bedrag per maand en je tankt wanneer dat nodig is. Maar de overige kosten en administratieve zaken zijn allemaal voor de leasemaatschappij zelf. En wanneer er onderhoud nodig is of er gebeurt iets dan is het niet aan jou, maar aan de leasemaatschappij om dit weer te maken. Kortom, met leasen heb je alle plezier van autorijden met alleen maar extra voordelen.